Cottage cheese wrap met gezonde pesto groenten

Ingrediënten

- 1 bakje cottage cheese (200 gram)

- 2 eieren

- kruiden naar smaak

Voor de pesto:

- 15 gram verse basilicum

- 35 gram kookroom light

- 18 gram Parmezaanse kaas

- 8 gram geroosterde pijnboompitten

- 5 ml citroensap

- 1 teentje knoflook

- 0,5 tl peper

- 0,5 tl zeezout

Overig:

Diverse soorten rauwe groenten, bijv. sla, tomaat, komkommer, paprika, radijs. 

 

Voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Meng de cottage cheese, eieren en kruiden door elkaar in een blender of met de staafmixer. Dit wordt vrij, dun en is helemaal normaal. 

Giet dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer het voorzichtig uit tot een rechthoek. 

Zet in de oven voor 25-30 minuten. 

Maak ondertussen de pesto alle ingrediënten in een keukenmachine tot een papje te mengen. 

Meng de pesto door de verschillende groenten als een soort dressing. 

Als de wrap klaar is, pel je het bakpapier eraf, probeer dit voorzichtig te doen, zodat hij niet stuk gaat. 

Deel hem door de helft en vul met de groenten. 

Pompoensoep met lijnzaadcrackers

Ingrediënten

Voor de pompoensoep:

- 1 flespompen

- 2 wortels

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- stukje gember (grootte van een dobbelsteen)

- 1 appel

- 1 sinaasappel

- scheut olijfolie

- 1 liter water

- 2 groentebouillonblokjes 

Voor de lijnzaadcrackers:

- 100 gram lijnzaad

- 20 gram gebroken lijnzaad

- 20 gram sesamzaad

- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

- 20 gram amandelmeel

- 1/2 tl zeezout

- 250 ml kokend water

- 1 el olijfolie

 

Snijd de pompoen in parten en vermijden de zaden en de draderige binnenkant, verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in stukjes. 

Snij de wortel in stukjes. en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. 

Schil de gember en snijd ook deze in stukjes. 

Schil de appel en snij in stukjes. 

Pers de sinaasappel uit. 

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor een paar minuten. Voeg de pompoen en wortel toe en bak nog ongeveer 5 minuten. 

Voeg het water en de bouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Laat dit afgedekt 20 minuten pruttelen. 

Pureer daarna de soep met een staafmixer en breng indien nodig op smaak met een beetje peper. 

 

Verwarm voor de lijnzaadcrackers de oven voor op 180 graden. 

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en giet er het kokende water overheen. Meng goed en laat dit voor 15 minuten staan. Het mengsel wordt hierdoor wat dikker en steviger. 

Smeer een vel bakpapier in met een beetje olijfolie tegen het plakken en verdeel hier het zadenmengsel overheen. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en rol uit met een deelroller. 

Je kan er nu voor kiezen om de crackers alvast in rechthoeken te snijden, of breek straks na het bakken de crackers in ongelijke stukken. 

Bak ongeveer 30 minuten tot dat ze lichtbruin zijn. 

Laat de crackers uit de oven ongeveer 15 minuten rusten voordat je ze breekt. 

Groentebrood met walnoten en pompoenpitjes 

Ingrediënten

- 2 courgettes

- 200 gram wortels

- 200 gram walnoten

- 50 gram pompoenpitten

- 300 gram boekweitmeel

- 2 tl bakpoeder

- 4 eieren

- 1 el gemalen kurkuma

- 1 el gedroogde basilicum

- 1 el olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bekleed het bakblik met bakpapier. 

Rasp de wortel en courgette fijn en hak de walnoten grof. Mengen de groenten met de noten en de pompoenpitten, het boekweitmeel en het bakpoeder. 

Klop de eieren los met de kruiden en voeg nog wat zout naar smaak toe. 
Meng dit door het groenten/pitten mengsel, en schep in de bakvorm. 

Bak het brood in circa 45 minuten gaar. 

 

Lekker met wat hummus, of een plakje kaas.